Sporýš nať

Kód: B48/1 K B48/250 B48/100 Zvolte variantu
201 Kč 80 Kč 50 Kč od 50 Kč
Skladem (2 ks) Skladem (4 ks) Skladem (4 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
23.9.2020 23.9.2020 23.9.2020 Zvolte variantu

V současné době se využívá schopnost výtažků ze sporýše rozpouštět hleny, působit protizánětlivě a posilovat obranyschopnost při katarech horních cest dýchacích a zánětech vedlejších nosních dutin. Sporýš dezinfikuje střeva, čímž přispívá k obnově střevní mikroflóry. Využívá se k detoxikaci organismu - podporuje jaterní funkce, čistí ledviny a působí močopudně. Nať sporýše posiluje nervovou soustavu, pomáhá při stresech, únavě, slabosti a chronické vyčerpanosti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nálev ze sporýše lékařského se používá k usnadnění odkašlávání a jako posilující prostředek v rekonvalescenci. Nejlépe se sporýš osvědčuje při zánětu průdušek a v čajových směsích při chronické bronchitidě. Dobře působí při lehkých neuralgiích trojklanného nervu. Uplatňuje se především při psychogenně podmíněných, tzv. tenzníchbolestech hlavy. Tato bylina také zlepšuje trávení, protože zvyšuje sekreci trávicích šťáv a enzymů a zvyšuje střevní tonus. V lidovém léčitelství se sporýš používal na podporu tvorby mateřského mléka a při nepravidelné menstruaci. Jako hořká bylinka pomáhá vyrovnávathladinu krevního cukru, jejíž kolísání se může projevovat výkyvy nálad, hyperaktivitou, podrážděnými střevy nebo migrénami. Homeopatické přípravky se podávají při krevních výronech a epileptických potížích. 

Použití Sporýše

Nať sporýše lékařského působí blahodárně jako posilující prostředek při nervovém vypětí a fyzické únavě, ale používá se rovněž při bronchitidě a k odkašlávání. Zevně se používá jako protizánětlivý prostředek v kloktadlech a při kožních chorobách, na koupele a omývání nehojících se ran, nebo na masáž vlasových kořínků jako vlasové tonikum.

Příprava Sporýše

Nálev - čaj - 1 lžička sušené natě se zalije 0,25 l vroucí vody, přiklopí a 15 minut se nechá vylouhovat. Užívá se 2 - 3x denně, vždy po jídle. 

Dávejte si pozor!

Nepoužívat v těhotenství.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: